Spot, signing off..

Jodå, vi kom nog vidare från frukost-ölen, men sen blev det lite dåligt med wifi-uppkopplingen, så det blev inga fler blogginlägg. Nu tillbaka på Ny Tids redaktion. Det blev en hel del rumlande under slutet av festivalen, och det känns liksom ännu lite i kroppen.

Daniel Norgren

Vi lyckades trampa iväg och se Daniel Norgren på festivalområdet. Det var fråga om en svensk trio som såg ut som om de alla tre just stigit av en Valmet-traktor, och lät därefter. Det var fråga om rootsig, frän country/blues med ståbas, skitta, trummor och hammondorgel. Salen var fullproppad och musiken svängde så attan, sökte sig in i benmärgen. Utan tvekan en av festivalens höjpunkter.

Sen hann vi släpa oss iväg och kolla danska The Attacks, mycket, mycket bra garagerock av typen Flaming Sideburns. Min favoritkonsert på hela festivalen! Tack och lov för hederlig gammaldags rock.

ÖLAUTOMAT!

Kap Kap och Zebra and Snake gav uttryck för den finländska psykedelia-electro-stoner-influerade genren, och enligt mig på ett mycket gott sätt. Kap Kap såg jag endast slutet på, medan Zebra and Snake som helhet var mycket bra, tungt, melodiskt finskt kunnande.

Däremot blev Of the Wand & The Moon, som jag hehkutterat, en liten besvikelse. Soundet, Leonard Cohen meets Velvet Underground, satt nog som det skulle, men på det stora hea lyckades ändå inte bandet beröra mig. Låtarna var lite tråkiga, sångare sjöng från papper och det blev sist och slutligen lite opersonligt. Men det är ett alldeles nytt band, så vi kanske kan hoppas att det tar sig med åren…

Thee Attack

Kap Kap och LCMDF stötte jag på senare på kvällen på efterfesten på baren Bora Bora, ett besynnerligt litet ställe som serverade alldeles för många öl och shots åt mig. Nån kom på den goda idén att fortsätta festen på hotellrummet och en ansenlig mängd öl införskaffades, men den blev tack och lov nästan odrucken.

Tack alla för gott sällskap!

Kap Kap

Advertisements

Leave a comment

Filed under Art & Music, Travel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s