MTV:s moralparadox

Näin telkkarissa.

Jag har funderat lite på det här med USA och särskilt MTV, eller den så kallade Music TV. Som många har påpekat undrar man ju varför kanalen heter så nuförtiden, eftersom den främst består av högklassiga dramaserier som My Sweet 16, 16 And Pregnant, Jersey Shore, Brooke Knows Best och diverse spinoffs på The Osbournes, plus reklamer.

Men det är inte det som jag har funderat på, utan moralväktarnas paradox. En av de populära serierna heter Dirty Sanchez, och följer en grupp belevade brittiska unga män som får The Dudesons att framstå som välartikulerade svärmorsdrömmar. Det finns en del liknande serier som rullat på kanalen, som t.ex. Wildboyz och nån annan som Johnny Knoxville var med i.  De här serierna går i sak ut på att en bunt stendumma drullar har snoppmätertävling genom att se vem som vågar skada sig själv allra mest eller göra de mest äckliga sakerna.

Man kunde tycka att den här typen av program skulle skapa anstöt på MTV, som är en kanal som ju riktar sig till en rätt ung generation. Vi ska se. Skjuta golfbollar i pungen på varandra? Inget problem. Stifta fast tungan i ett bord? Går bra. Springa naken omkring på stan? Funkar (lite pixelerad snopp, bara). Bryta armar och ben på asfalt i olika sammanhang? Jep. Göra lavemang med öl och dricka resultatet? Kyllä toimii. Äta sina egna spyor? No prob.

MEN GUD FÖRBJUDE om nån säger ass, shit eller fuck. Då måste man sätta in ett pip för att inte fördärva ungdomen. Är det bara jag som tycker att det här är lite besynnerligt?

Advertisements

3 Comments

Filed under In the News, Ponderings

3 responses to “MTV:s moralparadox

  1. Du har ju en poäng där.

    Tittade annars i går kväll en stund på MTV och reagerade då på deras alkoholreklamer som alla var väldigt image-skapande, där man fick bilden att bara du köper den här ölen blir allt roligt. Har trott att dylika reklamer skulle vara förbjudna, men tydligen inte.

  2. Besynnerligt indeed. You hit the head on the nail. Men så har ju amerikansk underhållningsindustri alltid varit lite vrickad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s