En historia som gör mig glad

Ibland gör världen en glad. För dem som har missat det; historien om Ted Williams i Ohio, som plötsligt blivit ett mediefenomen tack vare YouTube. Williams jobbade i tiderna som en framgångsrik radio-dj på en jazzkanal i USA, tills hans spritproblem gjorde att han fick sparken år 1996. Därpå följde droger, fattigdom och till sist liv som en hemlös tiggare. För två och ett halvt år sedan tog han sig själv i kragen och lade av med sprit och droger och har tack vare AA:s tolvstegsprogram hållit sig nykter, men fortrarande hemlös och fattig. Ända tills ett par journalister från The Columbus Dispatch lade upp den här videon på YouTube, på natten till tisdag finsk tid:

Ted stod alltså vid vägkanten och tiggde pengar för att låta folk höra hans fantastiska röst. I intervjun med The Dispatch sa han att han hoppades att någon skulle upptäcka honom och hans röst och ge honom en ny chans och ett jobb.

Det tog inte många timmar innan världens medier reagerade och först ut var lokalradiokanalen WNCI:s morgonshow The Morning Zoo with Dave and Jimmy, som lyckades hitta Ted, bjuda in honom till studion och var redo att ge honom arbete för en dag.

Men det blev till och med lite bättre än så. Redan någon timme efter att videon laddades upp kom rapporter om folk som erbjöd honom jobb. En privatperson var redo att donera 15 000 dollar för att WNCI skulle ta honom på jobb.

Men det blev ännu lite bättre. Kolla in intervjun i The Morning Zoo här:

Telefonsamtalen hörs lite dåligt men här är vad Williams erbjöds, bland annat: The Cleveland Cavaliers erbjöd honom ett stadigt jobb som voice-over-artist, PLUS ett hus på köpet. Ohio Credit Union League erbjöd arbete för 10 000 dollar och MTV är intresserade av att jobba med honom. Allt detta på lite över 24 timmar från att ha varit en hemlös tiggare.

Här är CBS:s intervju med Williams:

Och här är The Columbus Dispatch:s artikel.

Okej okej, visst kan man väl säga att de som hjälper gör det för mediahypen och eget intresse och tänker dumpa honom sedan och blablabla. Men killen levde för fan på gatan, how much worse can it get.

Good things sometimes do happen to good people. 🙂

Advertisements

2 Comments

Filed under In the News, Out there

2 responses to “En historia som gör mig glad

  1. och goda människor kan råka ut för hemska saker 🙂 vet inte om du förstår tyska, men detta är en alldeles underbart hemsk sida, där goda europeiska kvinnor varnas för att gifta sig med araber, indier och annat löst pack 🙂

    http://www.1001geschichte.de/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s